Младоците на Шумен взеха точка от Ботев

20:54, 07 май 16 / Спорт 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шумен 1929” и „Ботев” Нови пазар  завършиха 1:1 в регионалното дерби на В североизточната футболна група.

Интересното в този двубой бе, че на ст. „П. Волов” един срещу друг излязоха настоящи и бивши играчи на шуменската школа.

В състава на „Ботев” личаха имената на футболисти, които допреди година играха за Шумен. За „Шумен 1929” в този двубой излязоха юноши, които показаха характер и устояха на по-опитните си батковци.

В редиците на „Шумен 1929” като титуляри започнаха 4 момчета, родени 2000 година, а дебют направи Симеон Славов. Тези момчета от Шумен, попомогнати от колоритните чужденци, изненадаха тима на „Ботев”, който влезе като фаворит за победата в мача.

„Шумен 1929” поведе в резултата още в 1-ата минута, когато с дълъг пас Пол Отофе бе изведен сам срещу вратаря на гостите от Нови пазар и нападателят без проблеми отбеляза за 1:0.

Очаквано в следващите минути „Ботев” натисна и се настани в половината на домакините. Момчетата на „Шучен 1929” обаче успяха да предотварят всички опасни удари по посока на вратата им. Отлични прояви имаше и стражът на шуменци Илиян Илиев, който в последните инути на първото полувреме отрази два опасни удара на футболисти на „Ботев”.

Натискът на „Ботев” продължи и през втората част. Футболистите от Нови паар отново се настаниха в половината н адомакините, които пък от своя страна дебнеха момента да организират контраатаки.

Обсадата на „Ботев” даде резултат в 53-ата минута, когато Мердин Мехмедов бе изведен в наказателното поле на домакините и след недобра намеса на защитата изравни за 1:1.

„Ботев” продължи с атаките и при едно от тях главният рефер на двубоя Борис попов свири малко пресилена дузпа. Мехмедов застана зад топката, но стражът на шуменци Илиев отново показа завиден рефлекс и спаси.

След това положение и двата отбора имаха своите шансове за гол, но никой не успя да отбележи.

В последнит еминути шуменци бяха по-близо до попадение, но Симеон Димитров, Айхан Метхан  и Пол Отофе не успяха да нанесат решаващите удари.

12 минути преди края на срещата „Ботев” остана с човек по-млко на терена след като Габриел Киров получи втори жълт картон.

След мача младоците от „Шумен 1929” бяха изпратени с аплодисменти от близо 400-те зрители, които наблюдаваха двубоя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама