Два язовира преливат, Мизия е в бедствено положение

23:23, 07 май 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес около 18,30 часа в оперативния център на РДПБЗН-Враца е получено съобщение, че язовир Рогозен прелива. Незабавно са сформирани екипи за оглед, които са установили, че водата е разрушила бетоновото покритие на преливника, съобщават от МВР. По информация на "Нова" жителите на близкото село са евкауирани.

Със Заповед на Областния управител на Област Враца е обявено бедствено положение в общините Хайредин и Мизия, считано от 21.00 часа на 7 май до 21.00 часа на 9 май. Има информация, че язовир Бързина също прелива.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пътува към село Рогозен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. На място тя ще се запознае с оперативната обстановка и предприетите превантивни действия. 

Предприети са действия за обезопасяване на съоръжението и язовирната стена. На място заседава кризисен щаб, ръководен от областния управител на област Враца. Към момента се водят превантивни действия за защита на населени места по поречието на река Скът.

Взето е решение за обявяване на частично бедствено положение в община Хайредин. Съвместни екипи на полицията и пожарната предупреждават хората от селата Бързина, Ботево, Липница, Крушовица, Войводово и Сараево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама