Кобрата победи Чисора и взе европейската титла

01:21, 08 май 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев победи убедително по точки след 12 рундов мач представителят на Великобритания Дерек Чисора и грабна европейската титла EBU. Битката се проведе в „Барклейкард Арина” в Хамбург. 

Тримата съдии не бяха единни в решението си, като швейцарския съдия учуди всички като даде победа 115:113 за Чисора. Други двама отсъдиха победа за Кобрата.

Сблъсъкът започна силно за Пулев, който в края на първия рунд нанесе няколко хубави удара в лицето на Чисора. Във втория също няколко комбинации на българина пробиха гарда на противника му. Четвъртият и петият рунд отидоха за Кобрата, но в шестия Чисора успя да направи аркада над лявото око на Пулев.

В началото на деветия рунд нашенецът отнесе здраво ляво кроше и загуби рунда. До края на мача превъзходството на Кобрата беше очевидно, въпреки че Чисора не се предаде до самия край.

32-годишният британецът имаше до момента 25 победи и пет загуби на професионалния ринг. Кобрата пък беше постигнал 22 победи, 12 с нокаут и 1 загуба.

Успехът донесе на Пулев и възможност за мач, част от елиминациите за сблъсък за световната купа на IBF срещу настоящия шампион Антъни Джошуа. 

Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри изгледа срещата на живо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама