Миков и Нинова отиват на балотаж за поста лидер на БСП

07:19, 08 май 16 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досегашният лидер на БСП Михаил Миков и претендентът му Корнелия Нинова отиват на балотаж за председателския пост. Резултатът беше очакван, тъй като вчера нагласите сред делегатите бяха именно такива. Разлика между гласовете на Миков и Нинова е малка и дамата в двубоя има реални шансове да измести досегашния председател на столетницата.

По време на изслушването си Миков отрече мачът за нов председател да е платен и е призовал да се спре с интригите в партията. Нинова пък от своя страна заяви, че БСП трябва да стане единна и да нанесе удар върху кабинета на Борсов и да го свали от власт.

За Михаил Миков са гласували около 330 делегати, а за Корнелия Нинова малко над 270. Късно снощи след 23 часа започна тепърва гласуването. Преброяването е продължило цяла нощ. Очаква се днес вторият турс да се проведе в обедната почивка на заседанието на 49-ия конгрес в зала 1 на НДК.

Вчера стана ясно, че в битката остават петима кандидати за лидер на БСП - Михаил Миков, Корнелия Нинова, Валери Жаблянов, Георги Гергов и Красимир Янков. Всички останали направиха отводи. До петък вечерта кандидатите бяха 28. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама