Констатираха над 2 хил. нарушения на трудовото законодателство в Сливенско

08:18, 08 май 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2041 нарушения на трудовото законодателство са констатирани през първото тримесечие на 2016 г, съобщи Ирена Иванова - директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен /ДИТ/.

След анализ на резултатите от проверките на ДИТ - Сливен стана ясно, че нарушенията по здравословни и безопасни условия на труд са 1207. По време на извършените проверки през първото тримесечие на 2016 г. ДИТ-Сливен е приложило общо 1965 принудителни мерки, в т. ч.: дадени предписания на основание Кодекса на труда /КТ/ - 1951 бр.; спрени машини и съоръжения - 12 бр.; отстранени от работа работници - 1 поради липса на правоспособност; спряно предприятие за повторно нарушение на КТ - 1 бр. Наложена е административно-наказателна отговорност за нарушения на трудовото законодателство и нормите, регламентиращи здравословните и безопасни условия на труд, като са съставени 94 акта за установени нарушения.

През периода са извършени 9 съвместни проверки с представители на различни институции. ДИТ Сливен е предоставила на 82 земеделски производители 2 125 еднодневни трудови договори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама