Фестивал на цацата открива сезона в Кранево

08:29, 08 май 16 / Любопитно 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надяждане с цаца, надпиване с бира и конкурс за вицове на рибарска тематика са в програмата на най-новия морски фестивал, който открива сезона в Кранево. Фестивалът на цацата ще се проведе от 10 до 12 юни и ще предложи състезания и демонстрации, работилници, поляна за игри, спорт, музика, лятно кино, кулинарни шоу програми, плажни забавления, мото и акробатични демонстрации и много други активности, в които посетителите могат да се включат.

На плажната зона забавленията също ще са от сутрин до вечер - яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки ще върнат забравения младежки дух в района на международния детски лагер. А Party Bus ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през уикенда.

 „Твърде малко внимание се обръща на най-обичаната риба по нашето Черноморие – цацата. Затова ще й посветим цял тридневен фестивал” – казват организаторите и се подготвят да отдадат подобаващо внимание на дребната риба и на всички, които ще посетят събитието.

Понеже Фестивалът на цацата съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево, кметът на селото Румен Николо ще демонстрира кулинарните си умения, като сготви специална рибена чорба пред и за всички посетители. През трите фестивални дни община Балчик, кметството в Кранево и бизнесът обединяват усилия и предлагат на посетителите преференциални цени в хотели, комплекси и ресторанти в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама