Тръмп се зае с Клинтън, не смята единството на Републиканската партия за необходимо

08:50, 08 май 16 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доналд Тръмп отново напомни за изневерите на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, показвайки как ще води предизборната си кампания срещу фаворитката на Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

Клинтън обвинява милиардера, който е вероятния кандидат за президент на Републиканската партия, че има лошо отношение към жените. На предизборно събрание в щата Вашингтон обаче Тръмп заяви, че нейният съпруг е злоупотребявал с жени, а тя му го е позволявала и се е отнасяла зле с тях. "Някои от тези жени бяха съсипани не от него, а от начина, по който се отнесе с тях Хилари Клинтън", подчерта той.

"И тази жена подготвя негативна кампания срещу мен", възмути се Тръмп на друго предизборно събрание в град Линдън, недалеч от канадската граница. По-рано стана известно, че подкрепящ Клинтън фонд е отделил 91 милиона долара за излъчване на телевизионни клипове, насочени срещу Тръмп.

Тръмп е подложен на критики и от собствената си партия. Някои високопоставени републикански лидери заявиха, че няма да гласуват за него. Той обаче заяви в интервю за Ей Би Си, че не е задължително Републиканската партия да се обедини зад него. "Мисля, че ще е по-добре, ако е обединена - има нещо хубаво в това", заяви Тръмп. "Но не мисля, че наистина трябва да бъде обединена в традиционния смисъл", добави милиардерът, който планира да отнеме избиратели от Демократическата партия, за да спечели изборите наесен.

Хилари Клинтън се очертава като победител в първичните избори на Демократическата партия, които ще определят кой ще получи партийната номинация за кандидат-президент. Вчера тя спечели на първичните избори на тихоокеанския остров Гуам, съобщава ТАСС. Съперникът й, сенатор Бърни Сандърс, е получил около 40 на сто от гласовете. Той ще получи трима от делегатите на острова, а Клинтън - с един повече. Освен това вчера бяха обявени и окончателните резултати от първичните избори в щата Вашингтон. Сандърс е победил и получава 49 от общо 67 делегати. Общо той разполага с 1453 от необходимите 2383 делегати, които да подкрепят кандидатурата му на партийното събрание във Филаделфия, а Клинтън - с 2229, по данни на ТАСС.

За да спечели, Клинтън има нужда от само 17 на сто от оставащите делегати, отбелязва АП. В същото време Сандърс не може да спечели, без да привлече над 200 от "суперделегатите" (лидери на Демократическата партия, които могат да гласуват за избрания от тях кандидат), които вече са обявили публично подкрепата си за Клинтън.

Източник: БТА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама