Румен Овчаров: Некадърност уби политическата дискусия на конгреса на БСП

08:54, 08 май 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организационните слабости и некадърност убиха политическата дискусия по време на 49-я конрес на БСП за избор на председател на партията. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в сутрешния блок на Нова ТВ. Според него това се е случило, защото е нямало нито едно публично изказване на делегат, а съдържателните изказвания са били при закрити врата. Той поздрави длегацията на конгреса за търпението, защото гласуването започна малко преди полунощ.

„Първата промяна вече е факт, защото до момента действащ председател на БСП никога не е отивал на балотаж“, отбеляза Овчаров. Според него около 300 гласа, които се контролират от „Позитано“ и още 100 гласа от Янаки Стоилов, трябваше да гарантират победата на Миков.

Овчаров смята, че Нинова е по-подходяща за поста, но не заради симпатии, а заради политиката, която изразява. Според него БСП е затънала в "едно левичарско говорене" и сега ще трябва да върне доверието на избирателите си.

Досегашният лидер на БСП Михаил Миков и претендентът му Корнелия Нинова отиват на балотаж за председателския пост, като разликата между гласовете, които получиха на първи тур, е малка.

Овчаров коментира и депутата от ДПС Делян Пеевски, който по времето на Пламен Орешарски, беше назначен за шеф на ДАНС. По неговите думи въпросът не е обсъждан на национален партиен форум, а нещата са били уредени с вътрешно шушукане.

Пеевски е само капката, която е преляла чашата. Няма значение, че сега си е тръгнал, защото няма промяна в модела на управление, каза още социалистът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама