Бургаски деца правят благотворителен базар по време на кулинарния фестивал в града

08:59, 08 май 16 / Любопитно 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците и малчуганите от детските градини в Бургас започнаха да изработват сувенири, рисунки, апликации от различни материали на тема "Българският бит, култура, традиция и храна". Техните произведения ще бъдат изложени в благотворителен базар в рамките на Международния кулинарен фестивал, съобщиха от Общината. Припомняме, че той ще се проведе на 14 май в Мол „Галерия”.

Срещу символична сума от 3 лв. посетителите ще могат да опитат вкусовете на 19 държави. Всички събрани средства от деня на фестивала, както и от детския благотворителен базар, ще бъдат дарени на "Общински фонд за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от община Бургас".

Бургас е един от седемте града, който ще е домакин на кулинарния фестивал. Събитието се организира в партньорство с Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия NRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас.

Целта му е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Това е първата по рода си кампания у нас - пътуващ кулинарен и културен фестивал, който ще посети седем от най големите градове, за да сподели световното кулинарно наследство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама