Дейвид Камерън: Борбата с корупцията да стане приоритет на международната общност

09:00, 08 май 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корупцията е враг на човешкото развитие и борбата с нея изисква по-целенасочени и открити действия на международната общност, се казва в публикувано днес изявление на британския премиер Дейвид Камерън, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Изявлението съвпада по време с предстоящата среща на високо равнище за борбата с корупцията, която е насрочена за 12 май.

"Корупцията е враг на прогреса и е в основата на голям брой от световните проблеми. Тя унищожава работни места и спира икономическия растеж, задържа притежаващите най-малко в безизходна бедност и подкопава нашата сигурност, като тласка хората в ръцете на екстремистки групировки", отбелязва премиерът консерватор.

Той подчертава, че борбата с корупцията няма да бъде спечелена бързо.

"Ще са нужни време, смелост и целенасоченост за реализирането на необходимите реформи. Но ние не можем да се надяваме на разрешаване на основните глобални предизвикателства, с които се сблъскваме, ако не се заемем с борбата с експлоатацията, мошеничеството и нечестното поведение. Прекалено дълго прякото решаване на този проблем беше табу. Срещата на високо равнище ще промени това. Заедно ние ще поставим борбата с корупцията сред най-приоритетните въпроси на международния дневен ред, където и трябва да бъде".

В срещата на високо равнище ще участват около 40 страни, припомня ТАСС.

Източник: БТА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама