Жена осъди Сливенска община заради нападение от бездомни кучета

10:02, 08 май 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ухапана от бездомно куче жена осъди Община Сливен да й плати 3 хил.лева обезщетение за причинените й неимуществени щети. Съдебното решение е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като бе потвърдено от втората и последна инстанция по казуса - Окръжния съд в Сливен, съобщава „Труд”.

Текстилната работничка е била нападната от глутница бездомни кучета сутринта на 19 февруари м.г., докато отивала на работа. Ужасяващият инцидент станал на пешеходната пътека на едно от най-оживените места в града - пред кооперативния пазар. Жената пресичала към отсрещната автобусна спирка, когато песовете я връхлетели.

 За късмет, минувач й се притекъл на помощ. Наблизо бил и неин колега, който също се втурнал да я спасява. Въпреки това, едно от кучетата успяло да я нахапе в горната част на десния й крак. Тя била откарана в инфекциозното отделение на областната болница, където й назначили лечение. Месеци след преживения кошмар пострадалата оставала в тежко положение. Болките в крака не отшумявали, раната не зараствала.Жената изгубила емоционалното си равновесие, изпитвала страх, измъчвало я безсъние. Така станала пациент и на сливенски психиатър, който е назначил медикаменти.

По делото са представени доказателства, че от януари 2015г. до изграждането на приют за безстопанствени животни, общината е възложила с договор на фирма "Три Д"ЕООД-Ямбол грижата за бездомните кучета в Сливен.

Обезщетението на пострадалата ще плати не ямболската фирма, а общината, тъй като според Закона за задълженията и договорите този, който е възложил на другиго някаква работа, отговаря за причинените от него вреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама