Плевен става част от националната инициатива "България пее"

10:11, 08 май 16 / Култура 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен става част от националната инициатива "България пее", организирана по повод 90 години от създаването на Българския хоров съюз. Във връзка с това, на 9 май ще има концерт в зала "Катя Попова", начало ще бъде дадено в 17:00 часа а входът е свободен.

Концертът в Плевен ще се проведе и във връзка с Денят на победата - 9 май, както и с предстоящия празник на града.

Празникът на хоровото изкуство ще открие Смесен хор „ Звъника „ при Центъра за работа с деца , с диригент Иванка Делийска .

Свои изпълнения ще имат и детска вокална група "Децата на Дружба" с художествен ръководител Лили Стоянова , хорът на учителките "Мария Банчева" с диригент Галя Кокорска, Туристическият хор "Кайлъшко ехо" и Военния клуб с диригент Весела Дундакова, хорът за македонски песни с художествен ръководител Ангел Шопов и диригент Йордан Лазаров, Хор "Емил Димитров" с диригент Красимира Борисова и Певческа формация "Фолклорни бисери" с ръководител Борислав Лазаров и хор "Планински звуци" с диригент Живка Петрова.

С химна на хоровете в България "Родна песен нас навек ни свързва" от Добри Христов ще завърши хоровият концерт, като прелюдия към светлите дни на българската просвета и култура.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама