Сдружение "Асоциация на българските градове и региони" ще открие клуб в Русе

10:27, 08 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Русе ще разгледа предложение за предоставяне под наем на двуетажна сграда – частна общинска собственост на пл. „Д-р Мустаков“ за клубно помещение на Сдружение „Асоциация на българските градове и региони – клон Русе“. Това става ясно от докладна записка, постъпила в местния парламент от името на кмета Пламен Стоилов. 

Цели на Сдружението са да подпомага развитието на местното самоуправление и местната администрация; подкрепа на местните власти и администрация за повишаване на ефективността на управлението в градовете, в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти; създаване на предпоставки за въвеждане на второ ниво на самоуправление в Република България на равнището на регионите за планиране; създаване на предпоставки за устойчиво развитие на градовете и регионите; подпомагане развитието на регионалната политика на страната с оглед устойчиво развитие на регионите и създаване на оптимална регионална среда за развитие на всички сектори на публичната политика.

Отдаването под наем на имоти частна общинска собственост на юридически лица с нестопанска цел осъществяващи дейност в обществена полза се извършва без търг или конкурс след Решение на Общински съвет – Русе, съгласно чл.14, ал. 6 от Закона за общинската собственост и чл.15, ал.6 от Наредба №1 за общинската собственост на Общински съвет -Русе.

Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии и гласувано по време на редовното заседание на местния парламент в края на месец май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама