И Реформаторите обсъждат ветото във вторник

11:31, 08 май 16 / Политика 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок също ще се събере във вторник, за да обсъди ветото на държавния глава върху някои от текстовете в Изборния кодекс. Това съобщи лидерът на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева пред БНР.

Водената от нея формация ще се събере малко по-рано през деня. ГЕРБ също се събират във вторник.

“В момента, при тази широка представителност в парламента, има условия за постигане на консенсус”, смята тя.

По думите й, ГЕРБ има важна роля на най-голямата партия, но отговорността и на останалите е определяща, коментира още тя.

Според Кунева част от решаването на въпроса със секциите в чужбина минава през електронното гласуване. “В този век на мобилност трябва да дадем възможност на всички български граждани да могат да упражнят правото си на глас. Години наред слушам да се спори дали електронното гласуване няма да доведе до манипулации, сякаш в момента не се борим именно с това и без да има електронно гласуване, вместо да вложим енергията си във въвеждането му”, посочи Кунева.

Тя припомни, че ДБГ са защитавали, по време на преговорите преди Великден, тезата, че щом не може да се стигне до консенсус за секциите в чужбина, то трябва да се запази досегашното положение, докато не се въведе електронното гласуване, както и да се акцентира върху организацията и прилагането му, но предложението не е било прието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама