Община Русе предвижда проект за саниране и ремонт на Комплекса за социални услуги

12:04, 08 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Русе ще разгледа проектно предложение „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства“, част от одобрената Инвестиционна програма на Община Русе, по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” на Оперативна програма  „Региони в растеж“ 2014-2020. Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане в местния парламент от името на зам.-кмета инж. Димитър Наков. 

Общата стойност на проекта възлиза на  1 375 945,84 лв.

Допустими за финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 са дейности, свързани с ремонт и обновяване на подходяща общинска инфраструктура, в която се предоставя социалната услуга „Център за работа с деца на улицата“. В “Комплекс за социални услуги за деца и семейства” се предоставят социалните услуги: „Център за работа с деца на улицата“ и „Център за обществена подкрепа“. 

Проектът предвижда цялостно обновяване на “Комплекс за социални услуги за деца и семейства” (КСУДС), УПИ I-5001, кв. 713, ЖК „Родина“ I, гр. Русе, бул. „Липник“ № 14. Сградата на КСУДС е масивна двуетажна със сутерен и РЗП 944кв.м. Конструкцията й е монолитна – стоманобетонов скелет и тухлена зидария. Покривът е скатен с дървена конструкция, покрит с керемиди. Ще бъде извършен основен ремонт на сградата с внедряване на мерки за ЕЕ и въвеждане на мерки за достъпна среда, за осигуряване на равни условия на хората в неравностойно положение. За осигуряване на безопасност при евакуация на пребиваващите в сградата ще се изгради ново монолитно стоманобетонно стълбище. Частично ще бъде  извършена подмяна на ел, отоплителна и ВиК инсталация. 

В рамките на дворното пространство е предвидено изграждането на мултифункционално игрище и площадки за изнесени уроци на открито. Ще се изпълни допълнително облагородяване и озеленяване на имота. Запазват се съществуващите детски площадки на територията на комплекса, като същите ще бъдат свързани с новопроектираните открити обекти. На мястото на съществуващата зелена площ източно от дворното пространство е разработено декоративно пространство – розариум, като около него са предвидени места за сядане и отдих.

Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии и гласувано по време на редовното заседание на местния парламент в края на месец май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама