Русенски ученици завоюваха призови места на математически турнир в Шумен

12:56, 08 май 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С награждаване на най-добрите малки математици днес завърши 21-то издание на математическия турнир „Акад. Кирил Попов” в Шумен. Над 900 ученици от втори до осми клас от цялата страна се състезаваха и показаха знанията си по математика.

От третокласниците, първи се класира отбор от три училища СОУ „Гео Милев”-Варна, СОУ „Христо Ботев” –Русе и 36 СОУ „Максим Горки”.

Четвъртокласници от 107 ОУ „Хан Крум” –София грабнаха приза за първо място в отборното класиране. Русенски екип от 5 клас от ЦУТНТ, МГ „Баба Тонка” и ОУ „Иван Вазов” спечели медал за първо място. Отбор шестокласници от 125 СОУ-София се класира първи, пак столичен тим, но от СМГ-София грабна златния медал за екипно представяне. Осмокласници от същото училище получиха пък наградата за най-добър екип в категорията  8 клас.

Наградният фонд на турнира е 1500 лв. за ученици и 100 лв. за три премирани от участниците състезателни задачи. Децата се надпреварваха в индивидуалното класиране за златен, сребърен и бронзов медал, а в отборния етап - купи и грамоти за първо, второ и трето място.

За  първи път турнирът, носещ името на известния шуменец академик Кирил Попов, е проведен през 1987 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама