Откриха сватбения сезон в „Двореца” в Балчик

12:56, 08 май 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В събота започна сватбеният сезон в държавния културен институт „Двореца” в Балчик. Сред красотите на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария избраха да се врекат във вярност Ива и Брадли Нойс от Лондон.

Над 50 са заявките за сватбени тържества за тази година до момента. Сред младоженци има три двойки от Канада, както и младоженци от Русия, Сан Марино, Сингапур. Романтиката на архитектурно-парковия комплекс, за да се врекат във вечна вярност, са избрали много двойки, в които единият е българин, а другият чужденец. Сред тях има граждани на Великобритания, Франция, Белгия, Румъния, Русия, Армения и други страни, пояснява Евгений Георгиев, организатор "Международни фестивали, културни дейности и специални събития". Много са сватбените тържества на двойки от Румъния.

По думите му бумът на сватбите в „Двореца” се очаква през август, но тържествата ще продължат чак до ноември. Влюбените най-често избират, за да се врекат във вечна вярност Нимфеума или Храма на водата, като най-знаковото място за началото на съвместния им живот. Други дават обет в параклиса.

Наред с новостите за почивка "Двореца" ще популяризира и възможностите за специални събития на предстоящия Европейски панаир на замъците в Хунедоара, Румъния, на 14-15 май. Тази година културният институт участва за втора година на него и отново ще е единственият представител от България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама