Vogue отбеляза един век, 100-годишна британка позира за юбилейния брой (видео)

13:03, 08 май 16 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Vogue направи нещо необичайно, извънредно и дори революционно. Британският Vogue публикува рекламна кампания за луксозния британски моден магазин „Харви Никълс“, а звезда в нея е 100-годишна жена, съобщава Vogue UK. 

Жената е Марджъри Бо Гилбърт - първата 100-годишна жена-модел, появявала се някога в списанието. Обичайната възраст на моделите, снимани за Vogue, е между 16 и 25 години.

Бо е родена в Абърдеър, Южен Уелс. Работила e във фабрика за производство на картонени кутии в Бирмингам. Днес живее в апартамент в Алчестър, Уоруикшир и никога не излиза от дома си без токчета и грим. Вероятно това е привлякло зоркото око на модния агент на местния вестник The Evesham и по-късно тя е поканена на кастинга на Vogue.

Модният фотограф Фил Пойнтър е автор на снимката, която се появи в юнския брой на списанието, което вече е в продажба.



Бо не изглежда грохнала, тъжна или нещастна, а зашеметяваща с очила Валентино, палто на Дрийс Ван Нотен, топ на Виктория Бекъм, огърлица Ланвин и панталон на Дъ Роу.

"С кампанията си искахме да покажем по-ведро отношение към нещата от живота, без да бягаме от традиционния си стил“, коментира пред Vogue Шейди Халиуел, творчески и маркетинг директор на „Харви Никълс“ "Беше привилегия да работим с Бо, тя е страхотна и независима дама, символ на вечния стил“.

„Харви Никълс“ са снимали и кратко видео с Гилбърт.

„Правя неща, които според мен повечто хора на моята възраст не правят“, казва Гилбърт.

„Винаги искам да изглеждам добре, дори и когато не излизам навън. Никога не се обличам заради мъжете, с които излизам, а заради себе си“, обявява тя във видеото. Говори за революционните промени в модата, които е забелязала през годините.

"Никога няма да забравя онзи момент, в който за първи път видях жена облечена в костюм с панталон. Направи ми много силно впечатление.“

Гилбърт доказва, че стилът няма възраст.

„Обичам да нося хубави неща“

Цялото видео можете да видите тук: 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама