Рушен Риза предрече предсрочни избори пролетта

16:10, 08 май 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пролет съм сигурен, че ще има предсрочни избори. България не заслужава такова правителство. Според мен, то е изчерпало възможностите си. Смятам дори, че управлението на това правителство продължи повече отколкото трябваше. Това каза в село Карамници, Хасково, депутатът от ДПС Рушен Риза.

Той заяви още, че има опция кабинетът Борисов-2 сам да се свали от власт, а не да падне чрез вот на недоворие. Риза допълни, че ДПС ще продължава да бъде "твърда опозиция на властта".

По думите му имало много преломни точки, но Изборният кодекс е кулминацията на всички събрали се проблеми. Всякакви възможности за спасяване на това правителство са изчерпани, каза още Риза.

Депутатът каза още, че ветото на президента Плевнелиев е трябвало да бъде наложено и по още няколко точки, освен гласуването в чужбина. Според Риза, гласът на разума щял да бъде чут в пленарната зала и да последват ново редактиране на Изборния кодекс. Той отново потвърди позицията на ДПС срещу задължителното гласуване, чието приемане е направил закона „античовешки“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама