БСП върна купонната система

16:27, 08 май 16 / Политика 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската социалистическа партия върна купонната система, позната ни от началото на 90-е години на миналия век, когато премиер бе Андрей Луканов от “червената партия”.

На 49-тия конгрес на Столетницата, приключил по-рано днес, кафето, храната и водата бяха под бройка и се получаваха единствено след представянето на въпросните купони. Те пък се раздаваха на входа на всички делегати, гости и журналисти. Възможност да си закупиш още една “порция” нямаше.

Това накара някои делегати да си припомнят началото на прехода, точно след края на комунистическия режим, когато магазините бяха празни и храната беше в доста ограничени количества.

Купоните бяха разграфени по дни – съответно 7-и и 8-и май. На всеки се полагаше по две кафета, обяд (сандвич+вода) и вечеря (сандвич+вода) за първия ден от конгреса. За втория менюто беше сведено само до едно кафе и обяд (отново сандвич и вода).

Не стана ясно чия е била идеята, но организацията бе отговорност на досегашния председател Михаил Миков. На миналия конгрес, когато Сергей Станишев сдаде поста, купони нямаше.

Така, както едно време, всички трябваше да се редят на дълги опашки, за да получат топло кафе, вода или сандвич. Макар и не напълно доволни от „богатото“ меню, делегати и журналисти ядяха с охота от сандвичите, в които основната съставка беше бял хляб и съвсем малко шунков салам и кашкавал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама