Хиляди на протест пред гръцкия парламент заради пенсионната реформа

16:29, 08 май 16 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращи са се събрали пред парламента в Гърция, за да изразят недоволството си срещу мерките за икономии, които ще бъдат гласувани тази вечер, предаде ВВС. Гръцките депутати ще обсъждат програма с мерки и промени в осигурителната система.

В понеделник финансовите министри от еврозоната ще се срещнат, за да обсъдят одита за гръцките реформи. Те ще обсъдят как да се направи така, че гръцкият дълг да стане изплатим. Протестите днес са свързани със страховете, че е възможна нова криза в еврозоната и ако на Гърция не бъде отпусната скоро помощ, тя може и да не успее да плати дълговете си.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е заявил, че Гърция е „изпълнила основните“ цели на изискваните от кредиторите реформи и партньорите й от еврозоната ще започнат да обсъждат възможностите за облекчаването на гръцкия дълг, съобщава AFP.

Парламентът е задължен да вземе необходимите мерки за икономии, тъй като това е условие за да продължи подкрепата на международните кредитори. Гърците обаче са недоволни от действията на правителството.

Транспортната блокада в южната ни съседка все още продължава заради стачните действия на гърците. Спрени са от движение влакове и фериботи, а бензиностанциите са затворени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама