Дни на библиотеката започват в Медицинския университет в Пловдив

17:26, 08 май 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни на Библиотечно-информационния център (БИЦ) ще се проведат за шеста поредна година в Медицинския университет в Пловдив, съобщиха от висшето учебно заведение.

По този начин ще бъдат почетени творческото начало, знанието и духовността в деня на светите равноапостоли Методий и Кирил, който е и професионален празник на българския библиотекар, уточниха от ВУЗ-а. "Презентационно-обучителният семинар с участието на Томсън Ройтерс и експозициите на нови книги и защитени дисертации ще ни предложат актуална научна информация", коментира директорът на БИЦ в МУ - Пловдив, Мая Урумова.

От 9 до 13 април с различни събития ще бъде отбелязана и Националната библиотечна седмица.

В рамките на събитието "Лекарят и изкуството" на 11 май от 16 часа в Аудиторния комплекс на университета ще се изявят талантливи студенти и харизматични лекари творци.

Основни акценти в програмата са още фолклорни танци в изпълнение на танцьори от ансамбъл "Медик", представяне на отличените есета в конкурса "В моята библиотека" и награждаване на победителите Ехсаан Ахмед, Данчо Гурдев, Рейчъл Акуджор и Ивелина Николова.

Музикалните изпълнения са подготвени от студентския госпъл хор, който е съставен от чуждестранни студенти. Ще бъде проведена и среща-разговор с участието на д-р Тотко Найденов, проф. д-р Надежда Маджирова и Ивана Икономова. Ще бъде показана изложба на картини и дърворезби от творчеството на проф. д-р Надежда Маджирова и фотографии от Джисантан Рагунатан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама