Първанов: Мъчно ми е за Миков, но в политиката няма място за сантименти

17:37, 08 май 16 / Политика 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъчно ми е за Миков, но в политиката няма място за сантимент. Корнелия Нинова е един добър избор за лидер на БСП. Има предпоставка за промяна не само на БСП, но и на левицата. Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира по Канал 3 настъпилата днес, след края на 49-ия Конгрес на БСП, промяна в ръководството на партията.

"За обща кандидатура има време. Трябва да се проведат разговори, да се види двойката, която би могла да бъде печеливша", заяви Първанов за възможността да има обща кандидатура за президент на двете леви партии на предстоящтите избори. Той подчера, че все още не е говорил с Нинова на тази тема, но ще обсъдят въпроса.

Според лидерът на АБВ - „този кабинет и мнозинство я подкара, както предишното правителство на Борисов. Еднакво зле беше здравеопазването и при двата кабинета, както и енергетиката, отбраната и външната политика“. 

"След седмица имаме конгрес, тогава ще се вземат решения. Един конгрес може да реши всичко", така отговори на въпрос президентът дали партията му ще остане в управляващата коалиция с ГЕРБ.

Първанов заяви категорично, че настоящият президент Росен Плевнелиев няма да повтори мандата си. По думите му той не е могъл да стане президент на всички български граждани и да бъде коректив и солидарен с работата на другите институции. „Плевнелиев направи достатъчно, че да ни скара с Москва“, оплака се още Георги Първанов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама