Вегани спретнаха "пазар за човешко месо" на "Витошка"

17:45, 08 май 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пешеходната зона на столичния бул. „Витоша“ се превърна в пазар за човешко месо. В пакетирани импровизирани огромни тарелки за хранителни стоки лежаха млади хора. Те изглеждаха безжизнени, докато кръвта им се стичаше по белите стени на опаковката. Всеки имаше етикет „МЕСО“ и цена. Така с пърформанс под наслов „Месото е убийство“ десетки вегани и вегетарианци показаха негативното си отношение към продажбата и консумацията на месо.



Човешки пръсти бяха деликатесът, който опитваха други от активистите, седнали да вечерят в „ресторант“. Те се възмущаваха от цените в менюто, което келнерът им донесе. Затова останаха да се задоволят само с пръстите.



На минувачите се предлагаше веганска храна, за да се покаже, че може да се живее и без да се яде месо.

“Нашият глас е гласът на труповете над животни, защото те не могат да говорят, но ние можем”, обосноваха се активистите, които искат да се спре с избиването на животни.



Двама граждани пък си похапваха пилешки крилца в знак на протест от демонстрацията, която се провеждаше в центъра в града. Те разказаха, че щом са се появили с месото, един полицай е искал да ги изгони. Двамата обаче отказали да си тръгнат от мероприятието и били предупредени, че могат да бъдат придружени до районното управление за неподчинение на полицейско нареждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама