Митко Ружинов триумфира на първенството по бойни изкуства в Букурещ

06:28, 09 май 16 / Спорт 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Букурещ се проведе Европейско първенство по бойни изкуства на WKA (World Kickboxing and Karate Association). На шест игрални полета и един ринг участниците демонстрираха уменията си в различни стилове на кикбокс, традиционната форма на муай тай – Муай Боран, традиционно карате, самозащита, хапкидо.

Треньорът на русенския клуб „Хелиос”- Митко Ружинов участва в дисциплината ката в карате  надпреварата при мъжете и се завърна с поредно отличие – този път Европейска титла, съобщават от клуба.

Това отличие е много специално за него, защото преди 6 месеца по време на Световната купа по бойни изкуства на същата организация, отново в Букурещ по време на полуфинален кикбокс двубой той е получил много тежко нараняване.

Въпреки него той е продължил срещата, победи и след вдигането на ръката му се е строполил на земята и е откаран в болница, където лекарите са установили животозастрашаващата степен на контузията, съобщават още от русенския клуб.

Всички медици са го уверили, че това е краят на неговите занимания с бойни изкуства и на спорта като цяло. „Където има желание има и начин” е негово любимо мото от години и с това си отличие той го доказва за пореден път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама