Започна изкърпването на дупки по уличната мрежа в Горна Оряховица

07:16, 09 май 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изкърпването на дупките по улиците в Горна Оряховица и населени места от общината. Текущите ремонти на уличната мрежа се финансират със средства от капиталовите разходи, които за 2016 г. са близо 171 000 лв. Освен в общинския център, ремонти ще има още и в Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Правда, Янтра, Паисий, Върбица и Крушето. В бюджетите за 2016 г. на големите населени места-Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище за текущи ремонти на уличната мрежа са заложени по 20 000 лв. и те сами си възлагат поръчките. 100 000 лв. са заделени в капиталовите разходи за основен ремонт на главната улица в Писарево.

Комисия от Общината е направила оглед на състоянието на улиците, като приоритетни са тези, по които интензивността на движение и натоварването са най-големи. При определянето на улиците, по които ще се прави текущ ремонт са взети под внимание и сигналите на гражданите.

Първите улици, по които се работи в Горна Оряховица са „Васил Априлов” от входа на Детския кът до пресечката с „Мано Тодоров”, от там работата продължава по „Мано Тодоров” до пресечката с „Панайот Цвикев”. Ремонтите ще продължат по ул. „Панайот Цвикев”, през местността „Бабенец” до кръстовището с ул. „Съединение” до Енергото. Дупки ще се изкърпват и по цялата ул. „П. Р. Славейков”, както и по ул. „Христо Смирненски” в участъка от Амбарица до пресечката с ул. „Панайот Цвикев”. На участъци от улиците вече е направена подготовка за асфалтиране – фрезован е повърхностния слой на асфалтовото покритие. След тях, работата ще продължи по други второстепенни улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама