Откриват панаир и театрален фестивал в Търговище

07:19, 09 май 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се открива 239-тото пролетно изложение в Търговище. Проявите започват в 10.30 часа от централния площад на града. От там мажоретен състав и Духов оркестър на читалище „Христо Ботев – 1884” – Ботевград и Духов оркестър към Община Търговище ще тръгнат към изложбените зали в парка Борово око. Там официалното откриване е в 11.30 часа.

Днес вечерта на естрадата на "Борово око" е и сборния  концерт на професионални и самодейни художествени състави под мотото „Панаирна дъга над Търговище”. В него ще участват състави на Младежкия дом, Обединения детски комплекс, музикална школа „Ню Войсис“, Спортен клуб „Алегро“, ансамбъл „Мизия” и Духовия оркестър. Проявите в първия панаирен ден ще завършат с огнен спектакъл на Жар Театър.

Също днес в Търговище започва и 17-ото издание на Международния фестивал на спектакли за деца в "Вълшебната завеса". Откриването е в 9.30 ч. със спектакъл на открито „Ученикът на Тигъра”, представление на ЖАР-театър.

Малко по-късно, в 10:30 ч., на основната сцена на театъра, с интерактивния музикален спектакъл на трупата от Италия „История за човека и неговата сянка” ще започне истинската конкурсна програма. Следва представлението на Драматично-куклен театър Пазарджик „Хензел и Гретел” в камерна зала от 11:30 ч. Първият фестивален ден ще завърши с румънския театрално-танцов спектакъл „Полет сред приказки” от 16:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама