Пиян финландец скочи на бургаски полицаи

09:15, 09 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След среднощно преследване по пътя Равда-Несебър, полицаи настигнали бургаска "Хонда Джаз" пред комплекс "Аполон 7" и водачът им скочил с обиди и юмруци. Това съобщават от Областна дирекция на МВР-Бургас. Оказало се, че зад волана е 49-годишният финландец А. Р., пристигнал в България на 3-ти май и отседнал в посочения комплекс в с. Равда.

При опит за тестване за употреба на алкохол, до пристигането на втория полицейски патрул, финландецът няколко пъти направил опити да се прибере в комплекса, за да осуети проверката.

През цялото време А. Р. отправял обидни думи, като крещял, че полицаите нямат право да го проверяват. Отказал да даде проба за алкохол, като междувременно към полицаите се приближили спътничката на А.Р. и майка му, които разгорещено започнали да го защитават.

Пияният финландец, вместо да следва полицейските инструкции, изведнъж нанесъл удар в лицето на единия служител и бръкнал в очите му. Това наложило при задържането му да бъдат използвани помощни средства и физическа сила.

А. Р. е задържан за 24 часа. На пострадалия полицейски служител е оказана медицинска помощ, като е насочен за преглед в Катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас за удостоверяване на лека телесна повреда.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама