Официално внасят предложение за забрана на бурките и в София

09:23, 09 май 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата на „Патриоти за София“ от Столичният общински съвет ще внесе официално искане за забрана на носенето на бурки в София. Това обяви в ефира на БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.Очаква се искането да бъде входирано днес в деловодството а общината.

Забрана на носенето на бурки вече има в Стара Загора и Пазарджик.

„ВМРО и Патриотичния фронт си правим последователна политика в това отношение и на национално ниво и на местно ниво. За това е внесен и закон, който забранява криенето на лицата. Той е от светски позиции и няма религиозен коментар, нас не ни интересуват религиозните убеждения“, обясни Джамбазки.

Той подчерта, че това се налага, тъй като „в София имаме радикален ислям в Люлин, имаме превзетото Главно мюфтийство, където се прокарва влиянието на дианета“.

„Има бурки в София. Като се разгодиш около джамията ще видиш много“, каза Джамбазки.

"Дали ще се разтури коалицията с Борисов зависи от срещата на ПФ с премиера. Най-сетне някой се сети да говори за българите в чужбина, но никой не иска да ги ограничава", каза евродепутатът по повод гласуваните промени в Изборния кодекс, на които президентът наложи вето .

Джамбазки  заяви, че ветото е заплаха за националната ни сигурност. И подчерта, че „20 години говорим за българите в чужбина, които имат право да гласуват, защото пращат пари в икономиката ни“.

„Но има и такива от тях, чиито деца не знаят български и не носят наши имена - защо те да могат да определят политиката ни“, отсече той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама