Драгомир Стойнев: БСП узря за промяна

09:23, 09 май 16 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Очакванията към Корнелия Нинова са големи и тя го разбира, поздравявам я! Промяната в БСП не е просто необходима, тя е задължителна! Аз поисках промяна през юли 2014 г., мнозинството от другарите узряха за нея сега. Две години по-късно това ме радва и амбицира!", коменитра във Фейсбук старозагорският депутат от Левицата Драгомир Стойнев Стойнев. Той бе номиниран за председател на Националния съвет (НС) на БСП от Старозагорско, но си направи отвод по време на конгресните дебати.

"Решението ми да не участвам в избора на председател на НС на БСП, но да подкрепя промяната, е на партиен човек, който сложи спирачка пред личните амбиции в името на БСП", казва Стойнев. Той обаче бе избран за член на Националния съвет на партията.

"Нека не се лъжем. Сега въпросът е какво правим, за да спрем вътрешния разпад. В БСП тече процес на делене на кланове, на парцелиране на влияние между отделни силни фигури, на употреба на структурите. Официално сме другари, а неофициално се води ожесточена личностна битка. Направихме крачка към изтриване на разделителните линии в партията. Очаквам, че новият председател ще покаже, че дошло време да се събира, а не отново да се дели”, коментира още Стойнев.

"Да сведем чела от уважение към Деня на Победата, подвига и жертвата на милиони! Без тази победа през 1945 г. Денят на Европа нямаше да бъде възможен пет години по късно", призова Стойнев. По думите му трябва да четем историята честно, за да гледаме напред с разум. Днешната Европа и днешна Русия са неразривно свързани. "Към всички, които ще използват този ден, за да изразяват крайни позиции и да веят чужди каузи, ще кажа: вразумете се и бъдете българи! България е люлка на славянството, заедно с Русия, но е и сред държавите положили един от най-старите камъни в градежа на европейската цивилизация. И тези факти са добра изходна точка, днес в Деня на победата и в Деня на Европа, да не се държим като модерни безродници", категоричен е старозагорският депутат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама