Русенски състезатели с медали на държавното по тенис на маса

10:32, 09 май 16 / Спорт 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стефан Лъвчиев и Мейджан Бакалова спечелиха два медала на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени, проведено в курортен комплекс Албена, съобщават от СКТМ Дунав Русе.

Повече от 70 участници при мъжете и 40 при жените се състезаваха в трите дни на състезанието. Първо започна индивидуалната надпревара. Лъвчиев и Бакалова бяха сред поставените 16 в основната схема.

Лъвчиев записа победа в първия си мач срещу играещия в немската Бундеслига и бивш национален състезател Станислав Иванов с 4:1. След това за влизане в първите 8 той срещна настоящия национал на България Теодор Александров /”Асарел Медет” Панагюрище/, но отстъпи с 1:4.

Александров спечели и шампионската титла при мъжете по- късно след победа над Станислав Голованов с 4:2.

Мейджан Бакалова постигна победа в първия кръг над Стефани Илиева /”Комфорт” Варна/, но във втория си мач загуби с 0:4 от Ненка Тушлекова  /”Асарел Медет” Панагюрище/.

В турнира по двойки жени Бакалова си партнира с Даниела Ширилинкова  /”Асарел Медет” Панагюрище/ и достигна до полуфинал срещу Мария и Красимира Йовкови от “Стоянстрой” Пловдив.След пасив от 0:2 те достгнаха до 2:2, но в решителния пети гейм Бакалова/Ширилинкова отстъпиха с 7:11.

Стефан Лъвчиев беше в тандем със Светлин Беров от “Боровец” /Горна Оряховица/. Те бяха поставени под номер 4 в схемата на двойки мъже. След четири победи , една от които над Стоян Поппетров и Иван Иванов – миналогодишни вицешампиони, Лъвчиев и Беров достигнаха до последния мач за титлата срещу националите Теодор Александров и Денислав Коджабашев.

Класата на националите на България беше безспорна и те спечелиха с 3:0. С това Лъвчиев и Беров приключиха шампионата по двойки мъже с вицешампионска титла и сребърни медали. Всички срещи на русенските състезатели бяха водени от треньора Петър Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама