От ВМРО искат забрана за носенето на бурки и в Благоевград

11:03, 09 май 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искане за забрана на носенето на бурки ще депозира днес общинският съветник от ВМРО в Благоевград Георги Васев. Това ще стане чрез вкарването за обсъждане на създаването на нов раздел с наименование “Опазване на обществения ред при дейността на религиозни общности” от член 29 до член 39, към Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, съобщиха за Topnovini.bg от общинската структура на партията.

Местният парламентарист сподели, че с включването на този раздел ще се извършва по-сериозен контрол и ще се регулират отношенията в тази сфера, за да се осигури спокойствието на благоевградчани.

"С въвеждането на регистър на вероизповеданията и с въвеждането на някои ограничения относно агитацията,ще се осигури възможност всеки гражданин на Благоевград да изповядва своите религиозни възгледи без да пречи на останалите членове на обществото", обясни Васев и допълни, че целта на изменението и допълнението на наредбата е да се въведе ред и контрол върху дейностите на религиозните общности.

"За прилагането на измененията няма да е необходимо разходването на бюджетни средства. С приемането на допълнението ще се ограничи агресивното навлизане на различни религиозни течения,които не са регистрирани по надлежния ред и ще се осъществи по-сериозен контрол в дейността на регистрираните религиозни общности и вероизповедания", коментира общинският съветник от ВМРО.

Той предлага промени в член 36, алинея 5 от Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност, в която се заявява, че носенето на облекла и аксесоари, които покриват лицето, както и други религиозни облекла и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в България са забранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама