Хепънинг сложи финал на кампания „Успешни ЗАЕДНО“ в Търговище

11:58, 09 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 150 души пяха и танцуваха под дъжда на хепънинга, който Областният информационен център в Търговище подари на гостите и жителите на града.

Събитието  сложи финал на националната информационна кампания за бизнеса „Успешни заедно“, която се организира от мрежата от 28 центъра популяризиращи европейската политика в България. С него се отбеляза 5-ят рожден ден на центъра, както и Денят на Европа - денят, в който се насърчава мира, обединението и единството на хората.

Не случайно в парка „Роден кът“ предприемачи, ученици и зрители показаха, че заедно са по-успешни – в бизнеса, в начинанията си, във веселието и забавата.

Да споделят празника бяха дошли едни от успешните фирми в област Търговище, които са реализирали бизнес идеите си с европейска финансова помощ. Сред тях бяха най-големият производител в страната на тапицирана мебел, компания лидер в производството на течните торове, единствената действаща в региона Местна инициативна група от Попово, които имат осъществени проекти по Програмата за развитие на селските райони, автошкола и шивашката фирма от Омуртаг.

Докато публиката се забавляваше в отбор от по 5 души предприемачите заедно с ученици от Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ Търговище, Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ и по техника и лека промишленост от Попово и Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг редиха магнитни пъзели. Наредената картина визуализира изпълнените от фирмите европроекти. Най-сръчен и с бърз ум се оказа отборът на търговищката мебелна фирма. Всички участници получиха медали и подаръци.

Викторина с награди за публиката бяха подготвили домакините от Областния информационен център. Трио „Агра“ и ансамбъл „Северняци“ от Попово, музикална школа „Ню войсес“ пяха и танцуваха на празника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама