Обучение по киберсигурност и защита на информацията ще се проведе в Шумен

12:14, 09 май 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Международната академия за обучение по киберразследвания Албена Спасова, Явор Колев, завеждащ сектор Борба с компютърните престъпления в ГДБОП, преподавателят по национална сигурност Любомир Тулев и Борислав Сестримски, експерт по информационна сигурност ще се срещнат с ученици, студенти и представители на бизнеса в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на кметската администрация в града.

Обученията се организират от Община Шумен и СОУ “Панайот Волов”. Темата на беседата с учениците е ”Как да се справим с актуалните заплахи в Интернет пространството”. Тя ще се проведе утре от 10.30 часа в зала “Венета Вичева” на Община Шумен. Младите хора ще бъдат запознати как да използват безопасно мобилните си телефони, социалните мрежи и да сърфират онлайн. Те ще имат възможност да гледат образователни клипове, които показват особеностите на кибертормоза и сексуалната експлоатация на деца в Интернет. Срещата ще продължи с публична дискусия със студенти за най-новите тенденции в развитието на Интернет и технологиите. Експертите ще запознаят участниците с опасностите, които крият Tor мрежите и Даркнет, а също и как може да се опази личната информация.

От 13.30 часа в зала 363 на Община Шумен е предвидена среща с представители на бизнеса, съдебната власт, общински и държавни институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама