Гласуват повторно върнатото от областния управител решение за платено паркиране в Пловдив

12:17, 09 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението за платено паркиране в междублокови пространства ще бъде внесено за прегласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет в Пловдив на 17 май, съобщи кметът Иван Тотев.

Припомняме, че с изменение в общинската наредба, прието на 14 април, съветниците одобриха паркирането в междублоковите пространства на "запазени" места срещу заплащане. Идеята е след премахването на металните гаражни клетки да бъдат обособени зони за паркиране, където всеки, който иска да има постоянно място, ще дължи по 15 лева месечно на Общината.

Решението обаче бе върнато от областния управител Здравко Димитров. "Разгледахме мотивите на Областната управа, забележките са по-скоро по процедурата, а не за стойността, така че внасяме отново предложението", коментира кметът.

На 17 май ще бъде прегласувано и решението за обособяване на Синя зона по бул. "Княгиня Мария-Луиза". Определението ще бъде пак в същия вид, но по нов ред, тъй като е допусната техническа грешка с позоваване на правилник, който вече не е действащ, обясни Тотев.

Синята зона на бул. "Княгиня Мария-Луиза" ще започне да функционира от 1 юни. По думите на пловдивския кмет таксуването с SMS-и става все по-предпочитано от пловдивчани. Само за последния работен ден преди празниците са регистрирани близо 2500 съобщения за таксуване в Синя зона, което е своеобразен рекорд. Както Пловдив Topnovini.bg писа, цената на един SMS за таксуване в Синя зона е 1.50 лв., в които е включен ДДС. "Тази крайна цена явно е изгодна за фирми, тъй като те си възстановяват данъка добавена стойност и услугата е по-евтина спрямо талона", обясни Тотев.

До 1 юни се очаква да бъдат поставени и апаратите за таксуване в Синята зона на бул. "Княгиня Мария-Луиза", увери градоначалникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама