Шумен с четирима представители в Националния съвет на БСП

12:36, 09 май 16 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима представители от Шуменско влязоха в Националния съвет на БСП, стана ясно след 49-тия Конгрес на БСП.

Това са общинският председател Веселин Пенчев, лидерът на младежката структура Анатоли Стоянов, народният представител Димитър Дъбов и кметът на Велики Преслав Александър Горчев.

От БСП – Шумен определиха избора катоуспех за организация.

Областният председател на социалистите Тодор Тодоров определи като подходящо съчетаване на опит и младостта при четиримата представители от Шумен, които влизат в Националния съвет на БСП.

Тодоров заяви, че Корнелия Нинова е подходяща за лидер на партията, тъй като сега организацията се нуждае от такава динамична личност като нея.

Тя може да даде нов тласък и импулс на БСП, каза Тодоров и допълни, че Нинова притежава всички качества, които да доведат до съществени промени в политиката на партията.

Щастливи сме от избора на Корнелия Нинова за председател на БСП, каза и Веселин Пенчев. Той добави, че шуменската организация подкрепя изцяло програмата й.

Оттук нататък като членове ще работи за реализирането на тази програма, заяви Пенчев.

Имаме представител от местната власт, което е много добре, каза общинският лидер на социалистите, визирайки кметът Александър Горчев. Той е и единственият делегиран представител в Националия съвет на партията.

Останалите трима са избрани по общия ред.

Участие в Конгреса на БСП  са взели 24 делегати от Шуменска област. На областна конференция левите в Шумен взеха единодушно решение да подкрепят кандидатурата на Корнелия Нинова да оглави БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама