Денят на победата събра Корнелия Нинова, Георги Първанов и Волен Сидеров

14:09, 09 май 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на победата и маршът на „Безсмъртния полк“ събра в София на една и съща акция лидерите на БСП и АБВ Корнелия Нинова и Георги Първанов, както и водача на „Атака“ Волен Сидеров. Не отсъстваше и лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Стотици дойдоха за шествието по случай 9 май от паметника на Незнайния воин до Паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България”, посочи Нинова.

71 бели гълъба и бели балони бяха пуснати в небето пред Паметника на Съветската армия в София, предаде БНР. Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме, подчерта посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков.

„Най-важното в този ден е всеки добър и честен човек да се спре и да си спомни десетките милиони хора, които отдадоха живота си в името на победата. Да си спомним съветските войници, всички, които се бориха с фашизма и хитлеристката коалиция. Да си спомним и българските партизани, всички чести хора в целия свят, които успяха и победиха фашизма – чумата на 20-и век“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама