Младежи от Общинския съвет на детето управляват областта днес

14:19, 09 май 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Общинския съвет на детето управляват област Сливен за един ден. Ученици заеха мястото на областния управител и неговите заместници. Точно в 9.00 ч. те проведоха оперативка и разпределиха задачите за деня.

Михаела Стефанова – 9-ти клас от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, седна в стола на областния управител Татяна Петкова и се запозна с процеса на вземане на решения в администрацията. Христо Козарев – 11-ти клас от ПМГ „Добри Чинтулов“, и Стефани Дечева – 9 клас от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, проучиха отблизо дейността  на заместник областните управители Камен Костов и Веска Вълчева.

Младежите имат възможността да се запознаят от първо лице как протича един работен ден в Областна администрация Сливен. Те преминават през целия процес по разпределение и изпълнение на задачи, разрешаване на казуси и участват при вземане на решения. Тримата съпровождат областния управител и заместниците на всички мероприятия, които се провеждат през днешния ден.

„Управляваме заедно“ е проект на Общинския съвет на децата – Сливен, който е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Осъществява се в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама