100 лв. глоба за хулиганство наложи на безработен Районният съд във Варна

14:47, 09 май 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наложи 100 лв. глоба на 38-годишен мъж за проява на хулиганство. На 8 май тази година безработният Х. Христов влязъл в конфликт със съсед в Цветния квартал, който при паркиране закачил с колата си колче, поставено на тротоара пред квартирата му в Цветния квартал без съответното разрешение от общината. Христов, който заедно с майка си живеел под наем в офис помещение на партера на кооперацията, бил поставил колчетата, за да попречи на колите да паркират пред входа му.

След като ударил колчето при маневра на заден ход, съседът слязъл от колата и ядосан го изритал. Тогава Христов излязъл от жилището си и се нахвърлил върху него, като започнал да го блъска в областта на гърдите, да го бута и псува. Веднага след това взел от квартирата си торба, в която имало газов пистолет, и тръгнал да излиза отново на улицата със заканата:„ Ей сега ще видиш какво ще стане”. При тези думи съседът му се прибрал в дома си и сигнализирал полицията.

Районният съд прие, че става дума за инцидентна проява и наложи на безработния нарушител 100 лева глоба, което е минималното наказание за деяние по смисъла на чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство. 38-годишният мъж е с чисто съдебно минало и няма регистрирани досега противообществени прояви. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама