Помощник-треньорът на „моряците“ ще анализира 2 мача от Евро 2016

15:19, 09 май 16 / Спорт 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Помощник-треньорът на „Черно море“ Емануел Луканов се завърна от специализирания курс в УЕФА. Там на него се падна нелеката, но едновременно с това и пълна с предизвикателства задача да направи тренировка на „Атлетико“ Мадрид и да я анализира. „Представихме България според мен на едно добро ниво. Трябваше да се проведе тренировка, да се анализира, също и да се анализира друг мач, правиха ни интервюта, все едно сме в Шампионска лига. Добре се представихме, няма забележки лекторите. Отношението към курсистите беше изключително, не те карат да се чувстваш на по-ниско ниво от тях, като човек, който тепърва взима лиценз „Про“ и тепърва навлиза в материята. Напротив, предоставят ти цялото си внимание и отношение. Аз имах честта да представя българската група - да презентирам, да проведа тренировка и после да анализирам. Всички останаха доволни и мисля, че на добро ниво се представихме“, обясни Емануел Луканов.

Най-силно впечатление му направила организацията по време на престоя в Нион. „Спазиха се абсолютно всички часове - на тръгване, на обяд, на почивки, на лектори, на лекции. Никъде нямаше издънка. Преводачите много добре се справиха. Готвачите, които не са на последно място - като кухня, като начин на приготвяне, също бяха на топ ниво. Нямаше нещо, за което да кажеш, че не е било на нужното равнище“, добави още специалистът.

Пред Емануел Луканов стои още едно предизвикателство свързано този път с Европейското първенство по футбол във Франция. „Аз ще бъда в Сент Етиен за седмица и ще гледам два мача: Португалия - Исландия и Хърватска - Чехия. Ще имаме дипломна работа върху това. През септември може би ще има стаж в някой от европейските грандове. А през ноември ще са изпитите“, обясни Емануел Луканов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама