Постоянен арест за силистренец, продавал наркотици във Варна

15:32, 09 май 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „Задържане под стража“ определи Варненският окръжен съд за 30-годишния Б. Борисов от Силистра. Той привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества, след като бе спипан в момент на сделка на 5 май на паркинга на „Гранд мол Варна“. Тогава в багажника му бяха открити 301 грама марихуана и 19,90 грама амфетаминопроизводни, а според свидетелски показания е продал на друго лице 2,61 грама марихуана.

За държане и разпространение на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и плащане на глоба от 5 до 20 хиляди лева. Престъплението е тежко по смисъла на закона. Борисов не е осъждан и липсват данни за криминални прояви, но от намереното в автомобила му количество наркотични вещества може да се направи извод, че той се занимава с разпространението им. Затова, ако не му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение , има реална опасност да продължи да го прави, смята съдът. От друга страна Борисов няма постоянно местожителство във Варна и има реална опасност да се укрие и да възпрепятства наказателното производство.

Пред съда Борисов заяви, че се занимава с отглеждане на пчели и овощни дървета в силистренско село и понякога пушел с приятели марихуана. Определението на ВОС може да бъде протестирано или обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама