Силно присъствие на млади пловдивски социалисти в Националния съвет на БСП

15:55, 09 май 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души от младежката организация в Пловдив и двама млади социалисти от областната структура са избрани в Националния съвет на БСП. Това са Атанас Петков, Вера Аврионова, Десислава Йорданова, Атанас Телчаров и Галин Дурев.

Редом с тях в НС на БСП от област Пловдив влязоха областният лидер Георги Гергов, народните представители Георги Търновалийски и Манол Генов, председателят на ГС на БСП проф. Красимир Мурджев, кметът на Асеновград Емил Караиванов, кметът на Садово Димитър Здравков, Николай Копринков, Петър Мутафчиев, Атанаска Тенева, Ия Петкова, Явор Гечев.

"Приятно съм изненадана, че трима млади души от Пловдив влязоха в Националния съвет, което е много добър знак за обновление. Това означава, че ще започнат да се появяват нови лица, от които определено има нужда. Това дава добра начална скорост на нас, младите, за да може заедно с по-опитните от нас да продължим да работим заедно напред", коментира за Пловдив Topnovini.bg Вера Аврионова. Според нея на новия председател Корнелия Нинова трябва да бъде даден толеранс от няколко месеца, в които да се види какво наистина ще направи. "В крайна сметка делата говорят много повече от думите и е редно да изчакаме да видим какво ще се случи", категорична е младата социалистка.

"Очакванията ми са свързани с промяна, която даже е закъсняла. Време е БСП да стане достоен фактор в парламента, тоест да бъде една силна опозиция. Да покаже, че има и друго лице, което да проличи и в икономиката на България, и в домовете на хората. Това, което виждахме до момента, не е желаното от нас", сподели кметът на Садово и член на НС на БСП Димитър Здравков. По думите му до момента всичко се е спускало централно, от София, а оттук нататък надеждите му са свързани с това, че основните партийни организации по места ще имат по-голяма роля.

"Личните ми впечатления от Корнелия Нинова са много добри. Бях на представянето на нейната платформа, надявам се оттук нататък това, което тя представи, да бъде изпълнено", коментира Здравков.

"Имам прекрасни впечатления от Корнелия Нинова, надяваме се, че тя ще е достоен председател и ще изправи партията на крака", заяви кметът на Сопот Деян Дойнов. "Очаквам да се действа по-бързо, с размах, така че наистина да има видими резултати и в Народното събрание и по отношение на електоралната маса, както и за повече кметове по места. Към настоящия момент резултатите ни не са от най-добрите. Затова трябва да се мисли демократично, да се намери правилният подход. Считам, че с промяната, която е осъществена, нещата ще се случат. Всички ръководители на партията до момента са били добри, но може би наистина имаше нужда от промяна", смята социалистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама