Рашидов дава почетен знак „Златен век“ на Никита Михалков

16:30, 09 май 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на културата Вежди Рашидов ще награди известния руски режисьор, сценарист, актьор и продуцент Никита Михалков с най-високото отличие на министерството - „Златен век“. До 11 май Рашидов е на кратко работно посещение в Москва. Отличието ще бъда връчано и на маестро Валери Гергиев – диригент, художествен ръководител на Мариинския театър в Санкт-Петербург.

В рамките на визитата Рашидов ще проведе среща с министъра на културата на Русия Владимир Мединский, по време на която ще бъде обсъдено състоянието на двустранното културно сътрудничество и ще бъдат начертани мерки за неговото задълбочаване.

В хода на разговорите Рашидов ще предложи на своя руски колега министерствата на културата на двете страни да подготвят конкретна програма за разменени гостувания на националните културни институти на България и Русия, което ще задълбочи отношенията в областта на музикалното, изобразителното и театралното изкуство, литературата и киното и ще възроди една съществуваща, но позабравена традиция.

По време на посещението си в Москва Вежди Рашидов ще проведе срещи и с директорът на Болшой театър Владимир Урин за договаряне на гастроли на Софийска опера и балет в Москва през 2018 г., както и с Зелфира Трегулова – генерален директор на Държавната Третяковска галерия за договаряне обмен на изложби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама