Започна поредният етап от градежа на храм "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград

16:53, 09 май 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна поредният етап от строителството на православния храм "Св. цар Борис -Михаил Покръстител" в Разград. Началото на строителните дейности от третия етап на градежа на новата  църква бе поставено с водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги днес, точно три години след първата копка, извършена от негово светейшество патриарх Неофит.

„Трудно се строят в днешно време храмове, но това не значи, че не може да се довършат”, каза архиерейският наместник. Той подчерта, че не е важно един храм да се построи за година или две и изрази убеденост, че щом градежът на църквата е започнал, ще бъде завършен.



Средствата, с които в момента разполага църковното настоятелство са 23 000 лева.

С тези средства се предвижда да бъде направена терасата, която е за 60 човека, входа на храма да бъде готов до кота 4, 19, ще бъде оформен също и централният вход.  Строителните дейности са възложени на фирма „Антора, обясни техническият ръководител на обекта Божидар Нешев.

От името на църковното настоятелство на храм „Свети цар Борис-Михаил Покръстител” отец Георги призова разградчани да дарят своята лепта според възможностите си за довършването на благородната инициатива. Банковите сметки, на които могат да се превеждат сумите, са изписани на сайта на храма  hram2rz.com. „Делото за строежа на храма е взаимно, за да можем, да оставим след нас, на децата си и техните наследници, храм, пазител на вярата”, допълни отец Георги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама