В Разград започва кампания за набиране на средства за операция на двама възрастни

17:23, 09 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Разград започва кампания за набиране на средства за операция на двама възрастни хора, съобщи председателят на сдружение „Да бъдем хора“ Полина Иванова, организатор на инициативата.

Кампанията за събиране на средства за 75-годишния Стефан Иванов и 70-годишния Иван Гецов трябва да приключи до сряда, 11 май, тъй като за тази дата са насрочени операциите и на двамата.

Те са приети в лечебното заведение в петък и ако не се оперират на 11 май ще бъдат изписани. И двамата със счупена бедрена кост.

Стефан Иванов е настанен в дом в село Тертер. Нито той, нито близките му имат финансова възможност да покрият сумата, необходима за поставянето на пирона в крака му, стойността на който е 1640 лв.

Иван Гецов и съпругата му живеят с неговата пенсия от 196,39 лв., която е по болест. Съпругата му не може да работи, тъй като се грижи за него. Това се налага заради многото болести, които има. Дядо Иван има диабет, хипертония, мозъчно-съдова болест, емболия и тромбоза. Преди няколко дни го приемат в болница в Русе за много тежка коремна операция, но малко след нея, отново в болницата, счупва крака си. От Русе е транспортиран в разградската болница.

Иван Гецов има син, който също е в тежко здравословно състояние и е след операция. Необходимата за него сума, също е 1640 лв. Срокът за операцията при него отново е 11 май, но днес се е наложило да бъде преместен в хирургия, заради влошаване на операцията, която е направена в Русе.

Общата сума, необходима за двамата възрастни, е 3 280 лв.

Средства ще се събират по банков път: BG22IORT80481083446900 BIC:IORTBGSF титуляр: СНЦ "ДА БЪДЕМ ХОРА" с председател Полина Иванова или в офиса на сдружението на ул. „Грънчарска“2, срещу протокол за дарение. За повече информация, желаещите да помогнат могат да се обадят на тел. 0894680338.

Председателят на сдружението Полина Иванова припомни, че идеята за СНЦ "ДА БЪДЕМ ХОРА" се е заформила с кампания за възрастен мъж, със счупена бедрена кост. Благодарение на добри хора, дядо Васил е на крака и в завидно здраве. „Силно се надявам, че двамата възрастни мъже ги очаква съдбата на дядо Васил и дано с общи усилия и помощ да успеем да им помогнем!“, коментира председателят на сдружението Полина Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама