Ердоган очаква падането на визите да ускори присъединяването на Турция в ЕС

17:53, 09 май 16 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че се надява споразумението, според което турските граждани ще могат да пътуват без визи в Шенгенското пространство, да помогне за ускоряването на процеса по присъединяването на Турция към ЕС, предаде „Ройтерс“.

"Надявам се отмяната на визите да доведе до положителна стъпка по изпълнението на дадените обещания и да ускори процеса на присъединяване“, каза Ердоган в изявление и подчерта, че членството в ЕС е „стратегическа цел“ на Анкара.

Турският президент рязко промени мнението си по темата, а изказването му идва на фона на предупреждението срещу Брюксел от минали петък, когато заяви, че Турция няма да промени антитерористичните си закони, което е част от критериите, които южната ни съседка трябва да изпълни за получаването на безвизови пътувания.

В края на миналата седмица Брюксел поиска страните членки да разрешат безвизово пътуване за турците в замяна Анкара да спира мигрантите да се добират до Европа, но настоя, че Турция все още трябва да промени някои свои закони. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама