Борисов: На никого не му е мила държавата, всички мислят за президентските избори

18:51, 09 май 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сега на никого не му е мила държавата и остава аз и ГЕРБ да се гърчим под искания на кого ли не. Не е честно. Аз отчитам мнението на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за изборните нарушения в секциите в Турция. Утре за 10 часа сме си определили среща с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ и ще разговарям с тях по всички теми. Ако им е мила стабилността, в което не се съмнявам, трябва да намерим решение на този казус.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на TV+ по повод на ветото на държавния глава Росен Плевнелиев върху приетите поправки в Изборния кодекс. 

По думите му в момента е политическата ситуация у нас е трудно, защото има много малки партии са в парламента и всяка от тях се опитва да покаже своята идентичност.

„Това, което 20 години правеше ДПС – да е бъде балансиор между БСП, СДС и НДСВ, сега се го прави ГЕРБ. На практика се получи така, че най-голямата партия отстъпва пред по-малките. Ако не го направи, веднага ни наричат диктатори. На нашите избиратели започва да им идва в повече“, предупреди Борисов.

Според него единствено е трябвало да се извърши една рутинна дейност – поправка на Изборния кодекс, която да се съобрази с проведения миналата година референдум. „В един момент всички партии решиха да вкарат това, което са обещали пред избирателите си. Наближават президентски избори и всички искат да се отдалечат от останалите. Всеки си избира по една тема и си я развива“, обобщи премиерът.

По думите му вместо на всеки българин да се даде възможност да му се чуе гласът, станала една „говорилня и такива епитети си разменят някои, че вече ми е неудобно“.

Министър-председателят предрече тежка криза, ако падне правителството. Според него съществува хипотезата, че вот две в едно на есен е невъзможно да се проведе.

„Представете си преди президентски избори как президентът назначава служебен кабинет. Представете си какви ще са кавгите между партиите за изборните резултати и как ще се направи правителство след това. Идва и зима, трябва да се приеме бюджет. Как ще се приеме“, попита Борисов и призова всички да прочетат притчата за цар Соломон и двете жени, които спорели заедно бебе. Двете твърдели, че детето е тяхно. Тогава Соломон извадил меча си и казал, че ще го разсече на две и всяка ще вземе половината от него. Истинската майка го хвърлила и казала, че не е нейно за да го спаси. 

"Сега на никого не му е мила държавата и остава аз и ГЕРБ да се гърчим под искания на кого ли не. Не е честно", каза Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама