Корнелия Нинова зове за революция и хвърковати чети в БСП

19:36, 09 май 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В БСП имаме нужда от революция, заяви новият председателят на БСП Корнелия Нинова по БНТ.

„Тази сутрин осъзнах какво ме чака и какво се е случило. Вчера беше емоцията”, каза Нинова, която бе избрана за шеф на столетницата в неделя. Спор нея БСП я чака работа и успех и работата ще започне първо по структури.

„Имаме нужда от революция. Дали ще я направим, ще видим”, заяви Нинова, като допълни, че тази революция трябва да бъде комуникационна. „Комуникационна революция вътре в партията – помежду ни, между центъра и структурите и между партията и хората в вляво, извън БСП, които искаме да привлечем. Имаме нужда от тази революция. Трябва да възстановим нормалния разговор между равноправни хора, а не едните от позицията на силата да налагат на другите. Да се чуваме, да не се спускат готови решения, да не се натискат структурите. Да има диалог и вземане на решенията съвместно”, коментира новият лидер на БСП.

„Имали сме случаи, в които се налагат решения на центъра, при това такива, които противоречат на мнението на местните структури. И това никога не е водело до добър резултат. В тази връзка трябва да възстановим нормалния разговор като между равноправни хора”, каза още тя. Още днес тя и част депутатите и колегите в партияра са обсъждали как да направят новата връзка със структурите.

 

Предложих и мисля, че се прие веднага след формирането на Националния съвет и на Изпълнителното бюро да направим „едни хвърковати чети”, които да тръгнат из страната. Бих искала да видя всяка общ структура, да определим три проблема, които не могат да решат и да им дадем решение на тези проблем. да има дадем сила и енергия”, допълни Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама