Раздават хранителни помощи в пловдивския район "Северен"

07:05, 10 май 16 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва вторият транш по изпълнение на програма "Предоставяне на хранителни пакети" от "Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица" в район"Северен", съобщи кметът на района Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст и ще продължи до 27 май, петък. В район "Северен" временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул."България" №49 и ще работи от понеделник до петък от 9,00 до 13,00 часа.

Бенефициенти по програмата са лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т.ч.и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл.16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности. Право на помощи имат и лица, ползващи социални услуги по реда на ППЗСП – в общността или резидентен тип и граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на условията са общо 14,880 кг. Брашно – 5кг,  леща – 3 кг, спагети – 3 кг, компот консерва – 1,60 кг, конфитюр – 1 кг, нектар – 1 л. и локум – 0,280 кг.

В район "Северен" хранителни продукти ще получат 427 лица, раздадени от доброволци на БЧК. Списъците са изготвени от Дирекция "Социално подпомагане".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама