Ученици от ПТГ „Шандор Петьофи” в Разград гостуваха на екипа на Областния информационен център

07:09, 10 май 16 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи” в Разград гостуваха на екипа на Областния информационен център (ОИЦ), съобщиха от Центъра.

Младежите се запознаха с дейностите и услугите, които ОИЦ извършва безплатно за всички заинтересовани представители на широката общественост, както и с възможностите по европрограмите до края на годината.

Гостите разказаха за проекта, в който участват ‒ професионална практика в Лондон, Великобритания по програма „Еразъм+”. По настоящата процедура от цялата страна са подадени общо 159 проектни предложения. Одобрени са 58, сред които и това на разградската професионална гимназия. Преподавателите Диана Йорданова и Любка Панайотова разясниха етапите на подбор, през които са преминали кандидатите за участие в практиката. Мартин Луканов и Кристина Ганева – обучаващи се в сферата на информационните технологии (IT) по специалностите „Системно програмиране” и „Компютърна техника и технологии” споделиха своите мотиви за участие в проекта, а така също и очакванията си от предстоящата практика в IT компании от британската столица.

Всички участници в срещата получиха информационни и рекламни материали на ОИЦ и оперативните програми, и обещаха след приключването на стажа да посетят отново Областния център, за да разкажат впечатленията си и резултатите от пребиваването на мъгливия Албион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама